Loprofin pasta

Loprofin pasta är baserad på majs- och potatisstärkelse och finns som Spaghetti, Penne, Makaroner, Fusilli, Lasagne och Animal Pasta. Loprofin Pasta är gluten-, mjölk-, laktos- och äggfri. Kan innehålla spår av soja och lupin*.

Loprofin pasta innehåller per 100 g:

  • 363 kcal
  • 0,5 protein
  • 1,2 fett
  • 87,4 g kolhydrat

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist.


  • Animal pasta, fusilli, lasagne, makaroner, penne och spaghetti.

  • 1 portion motsvarar ca 75 g torr pasta.

    • Koka upp ca 1 liter vatten i en stor kastrull
    • Tillsätt 1 portion pasta till det kokande vattnet
    • Tillsätt eventuellt en tesked salt och en matsked olja
    • Koka 8 – 10 minuter. Rör om då och då
    • Häll av och skölj med kokande vatten
  • 1 portion motsvarar ca 75 g torr pasta.

    • Koka upp ca 1 liter vatten i en stor kastrull
    • Tillsätt 4 plattor lasagne till det kokande vattnet
    • Tillsätt sedan eventuellt en tesked salt och en matsked olja
    • Koka ca 5 minuter så att plattorna börjar mjukna. Upprepa proceduren om fler lasagneplattor önskas
    • Häll av vattnet och låt plattorna torka lite på en fuktig handduk
    • Använd lasagneplattorna omväxlande med sås/fyllning, och sätt in i ugnen ca 30 – 40 minuter. Loprofin Lasagne kan också användas direkt i maträtter, utan förkokning. Tänk på att pastan då behöver mer vätska.
  • Lagras torrt, ej över normal rumstemperatur. Bäst före datum (dagmån-år) anges på förpackningen.

  • Majsstärkelse, modifierad potatisstärkelse, emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E461), färgämne (E160a), antioxidationsmedel (E300).