• Proteinreducerad kost

Alice och Klaras grilltallrik

Antal portioner: 4. 1 portion ger: 4,9 g protein och 179 mg fa. Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Ingredienser:

  • 1 st Majskolv kokt (350 g)
  • 2 st Sötpotatis (500g)
  • 4 msk rapsolja
  • 4 st grillspett
  • 150 g champinjoner (20 små)
  • 2 msk grillolja (Caj P original)
  • 4 msk vegansk Bearnaise (se separat recept)
  • 50 g smör, rums tempererat
  • ½ vitlöksklyfta
  • salt och peppar

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i stavar.
  2. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över 2 msk rapsolja, krydda med salt och peppar.
  3. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Rör om försiktigt när hälften av tiden gått.
  4. Trä svampen på spett, pensla med grillolja. När sötpotatisen är klar, stäng av ugnen och lägg in svampspetten i 5-10 minuter.
  5. Pressa vitlöksklyftan, blanda med det mjuka smöret, krydda med salt och peppar och lägg i kylen till servering.
  6. Dela majsen i 4 delar, pensla majsen med olja, krydda med salt och peppar.  Grilla i en grillpanna eller på en grill tills det fått färg runt om.
  7. Gör bearnaisesåsen enligt anvisningar i receptet.
  8. Servering: Lägg sötpotatisen på tallriken med en bit grillad majs och ett spett med svamp. Servera med bearnaisesåsen och vitlökssmöret.