• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Ängamatssoppa med vårprimörer, pestobröd och näringsdryck

Tillaga en smaklig soppa med vårprimörer och pestobröd. Till soppan rekommenderar vi näringsdrycken Nutridrink Protein Vanilj. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
40min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • 3 dl hönsbuljong (3 dl vatten + 1 msk kycklingfond alt. ½ hönsbuljongtärning) 
  • 2 dl matlagningsgrädde 15 % fetthalt 
  • 175 gram färsk blomkål 
  • 2 Morötter 
  • 1 msk Maizena ljus redning 
  • 1 Salladslök 
  • 8 st sockerärtor eller sugar snaps 
  • 6 st rädisor 
  • 1 äggula 
  • 2 dl Nutridrink Protein Vanilj 
  • ½ dl hackad färsk persilja 
  • 2 st skivor vitt bröd 
  • 2 msk färdig pesto
  • Salt 
  • Vitpeppar

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt:

  1. Häll hönsbuljong och matlagningsgrädde i en gryta. Salta och peppra och koka upp.
  2. Skala morötterna. Dela morötterna och blomkålen i mindre bitar. Lägg i grytan och låt småkoka under lock i 5 minuter. Under tiden skiva salladslöken, halvera rädisor och sockerärter. Ställ åt sidan.
  3. Rör i Maizena ljus redning i grytan och låt småputtra tills det tjocknar. Lägg i salladslöken, rädisorna och sockerärterna.
  4. Rör i äggulan och Nutridrink Protein Vanilj och låt det endast sjuda i grytan. Lägg i hackad persilja.
  5. Rosta brödskivorna och bred på pesto. Servera brödskivorna ihop med soppan.