• Middag
  • Proteinreducerad kost

Anna och Elenas sötpotatisbiff med potatissallad

1 portion (utan äggersättning) ger 4 g protein och 145 mg fa. Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Ingredienser:

Potatisbiff:

  • 200 g sötpotatis
  • 150 g okokt Loprofinris
  • 30 g lågproteinmix
  • 2-3 msk Loprofindryck
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad färsk persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald koriander

Potatissallad:

  • 400 g potatis
  • 2 dl rödkål
  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 1 citron, saften
  • 1 dl havre fraiche
  • ½ dl finhackad persilja

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

Biffar:

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Häll av och skölj i kallt vatten så de kyls ner. Koka Loprofinriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda lågproteinmix och Loprofindrycken i en matberedare och låt svälla.
  3. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint.
  4. Mixa sötpotatis, lök, vitlök, kryddor, örter och mjölmixen i en matberedare till en formbar smet. (Om mixen blir för lös tillsätt lite Loprofin äggersättning). Smaka av med salt och peppar och blanda ner riset. Forma biffar och pensla med olivolja.
  5. Stek biffarna ca 2-3 minuter per sida.

 

Potatissallad:

  1. Koka potatisen. Låt svalna.
  2. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål med den hackade rödkålen.
  3. Hacka rödlök och tomat fint och vänd ner tillsammans med persiljan.  Blanda havre fraiche med citronsaften salt och peppar. Vänd ser såsen i potatissalladen och blanda runt.