• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Bakad torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck

Tillaga torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein Vanilj till torsken. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
40min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • 2 portioner fryst panerad torsk eller annan vit panerad fisk 
  • 2 portioner gnocchi (ca 350 gram) 
  • 2 dl Nutridrink Protein Vanilj 
  • 4 msk färdig pesto 
  • 1 citron 
  • 1 msk Maizena 
  • 1 dl riven/hyvlad parmesanost
  • 4 st rädisor 
  • 1 morot 
  • några kvistar färsk timjan 
  • salt 
  • svartpeppar

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt:

  1. Sätt ugnen på 225o. Grädda fisken i en ugnsform i ca 15-20 minuter tills ytan blir knaprig och gyllene. Förbered under tiden gnocchi och såsen.
  2. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Häll i Nutridrink Protein Vanilj i en gryta och rör i peston. Värm försiktigt på låg värme och pressa i saften från en halv citron. Salta och peppra. Blanda i gnocchin och strö på Maizenaredning. Sjud på låg värme tills det tjocknar. För hög värme kan göra såsen grynig. Rör i riven parmesanost och rispa timjan från kvistarna och blanda i. Låt stå någon minut på svag värme. Smaka av.
  4. Dela rädisorna. Skala moroten och skär i mindre bitar eller strimlor. Skär den andra hälften av citronen i klyftor.
  5. Servera gnocchi i en djup tallrik och strö på rädisor och morot. Dekorera med färsk timjan, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost. Dela fisken och lägg den överst tillsammans med citronklyfta.