• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Broccolisoppa toppad med rökt lax, citronkrutonger och näringsdryck

Smakligt recept med broccoli och rökt lax som passar bra till lunch eller middag eller varför inte en förätt förrätt? Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
30min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • ½ gul lök 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 1 msk smör eller flytande margarin 
  • ½ dl vitt vin 
  • 3 dl hönsbuljong (3 dl vatten + 1 msk kycklingfond alt. ½ hönsbuljongtärning) 
  • 350 gram fryst broccoli 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 2 dl Nutridrink Protein Vanilj 
  • 1 dl färsk/fryst hackad persilja 
  • 100 gram strimlad rökt lax 
  • 1 dl krutonger 
  • 1 ekologisk citron (skalad) 
  • några droppar olivolja/rapsolja 
  • salt
  • vitpeppar
  • ev. färsk persilja till garnering

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i en gryta utan att ta färg. Tillsätt vitt vin och låt småputtra i 1 minut.
  2. Blanda i hönsbuljong, broccoli och vispgrädde. Låt småputtra under lock i 7 minuter.
  3. Under tiden finriv skalet på citronen och blanda citronskalen tillsammans med krutongerna och några droppar olivolja. Ställ åt sidan.
  4. Dra av grytan från plattan och häll i Nutridrink Protein Vanilj och hackad persilja. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Salta och peppra.
  5. Häll upp i portionsskålar och toppa med strimlad rökt lax och citronkrutonger.