• Barnsondmat

Grekisk yoghurt med fruktpuré och havre

Antal portioner:
Receptet räcker till 1 portion.

Ingredienser:

  • 90 ml sondnäring (6 msk)
  • 60 g grekiskyoghurt (4 msk)
  • 12 g finmalt havremjöl (2 msk)
  • 10 g slät frukt -eller bärpuré (2 tsk)

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  2. Mixa ingredienserna till en helt slät blandning.
  3. Servera i rumstemperatur eller värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur. Rör om och servera. Denna rätt har en filkonsistens.

 

Tips: Vid glutenintolerans – använd glutenfritt havremjöl. Sondnäringen är glutenfri. Vid laktosintolerans – använd laktosfri grekisk yoghurt. Sondnäringen är laktosreducerad.


Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 3,3 g Fett 5,4 g Kolhydrat 10,8 g Fibrer 1 g Vatten 68 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 3,3 g Fett 5,4 g Kolhydrat 10,8 g Fibrer 0,6 g Vatten 68 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 130 kcal Protein 4 g Fett 6,4 g Kolhydrat 13,5 g Fibrer 0,6 g Vatten 68 g

 

Se hur man gör grekisk yoghurt med fruktpuré och havre