• Lunch
  • Middag
  • Ketogen kost

Grissini

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och kom ihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
1 recensioner
Dela recept

Ratio
Ingredienser: 4.1  3.1  2.1  1.1 
KetoCal pulver g 16 15 15 10
Vetemjöl g   0 2 4 10
Bakpulver g   1 1 1 1
Vispat ägg g   7 7 10 17
Tomatpuré g   1 1 1 1
Olja g   10 10 7 5
Parmesanost g 3 4 5 12
Näringsinnehåll 4.1 3.1 2.1 1.1
Kcal 226 231 220 229
Fett g 22,7 22,3 19,9 17,4
Kolhydrater g   1,2 2,6 4,1 8,6
Protein g 4,5 4,9 5,8 9,4

 

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 10 min

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 180 ° C.
  2. Väg upp och blanda sedan de torra ingredienserna KetoCal, bakpulver, parmesan och vetemjöl i en skål.
  3. Vispa och väg ägget. Blanda sedan med tomatpuré och olja.
  4. Tillsätt lite vatten om degen blir för torr.
  5. Rulla försiktigt ut degen till en långsmal rulle, platta till och skär i lagom långa bitar. Om du vill kan du krydda med lite örtkryddor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i ca 6-8 min tills de är gyllene i färgen. Låt dem svalna på bakplåten och sedan är de klara att serveras!

 

Se vår video hur du tillagar receptet: