• Frukost
  • Mellanmål
  • Barnsondmat

Kvarg med banan och havrekuddar

Antal portioner:
Receptet räcker till 1 portion.

Ingredienser:

  • 90 ml (6 msk) Nutrini sondnäring
  • 50 g (ca. ½ banan) banan
  • 30 g (2 msk) kvarg
  • 9 g (5 msk) havrekuddar

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  2. Mixa ingredienserna till en helt slät blandning.
  3. Servera i rumstemperatur eller värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur.
  4. Rör om och servera. Denna rätt har en filkonsistens direkt efter mixning, men tjocknar efter en stund till tjockare yoghurtkonsistens.

 

Tips: Vid glutenintolerans – använd glutenfria havrekuddar. Sondnäringen är glutenfri. Vid laktosintolerans – använd laktosfri kesella/kvarg med hög fetthalt, alt laktosfri grekisk yoghurt. Sondnäringen är laktosreducerad.


Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 3,7 g Fett 3,9 g Kolhydrat 14,7 g Fibrer 1,1 g Vatten 80 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 3,7 g Fett 3,9 g Kolhydrat 14,7 g Fibrer 0,8 g Vatten 77 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 130 kcal Protein 4,4 g Fett 4,9 g Kolhydrat 17,4 g Fibrer 0,8 g Vatten 77 g

 

Se hur du gör kvarg med banan och havrekuddar