• Lunch
  • Middag
  • Ketogen kost

Kyckling med curry

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt. Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och kom ihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Ratio
Ingredienser 4.1  3.1  2.1  1.1 
Kyckling g 25 30 35 55
Champinjon g 10 15 15 20
Grön paprika g 10 15 15 20
Gul lök g 5 10 10 15
Tomatpuré g 3 6 6 7
Ris, torrvikt g 0 0 5 12
KetoCal 4:1 pulver g 10 10 10 10
Olja g 30 27 24 17
Kokosmjölk g 20 25 25 30
Vatten g 10 10 10 10
Curry 1 krm
Näringsinnehåll
Kcal 418 416 412 414
Fett g 42,1 40,3 37,5 32
Kolhydrater g 2,3 3,6 7,5 13,9
Protein g 8,2 9,8 11,3 16,8

 

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelser: 10 min
Tillagning: 20 min
Kan frysas: Ja

Gör så här:

  1. Förbered ingredienserna genom att skära kycklingen i bitar och hacka champinjon, paprika och lök i den storlek du vill ha dem.
  2. Väg och häll oljan i en varm stekpanna. Använd gärna en liten stekpanna.
  3. Tillsätt sedan de vägda ingredienserna; kyckling, champinjon, paprika, tomatpuré och lök. Stek på medelvärme i 10 min.
  4. Tillsätt sedan curry och kokosmjölk samt vatten och låt det småkoka i ytterligare 10 min på svag värme. Krydda med salt och peppar.
  5. Sist rör du ner Ketocal, som inte ska koka, och sedan är det klart att servera.

 

Se vår video hur du tillagar receptet: