- Dessert
- Proteinreducerad kost
Morotsmuffins med kanel och kripsiga loops
Enkla muffins att röra ihop och grädda lagom till eftermiddags-teet eller till matsäcken. Ät som de är eller med smör.
Antal portioner: 12 st
Hela receptet ger 2,5 g protein och 100 mg Fa. En muffins ger 0,2 g protein och 83 mg Fa1. Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.
Ingredienser:
- 4 dl lågproteinmix (t ex Lailas gluten- och mjölkfria)
- 3 msk strösocker (eller muscovadosocker för lite mer djup i smaken)
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk Loprofin äggersättning (Altrovo)
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 1 dl finriven morot (ca 50 g)
- 1 dl flytande smakneutralt fett, t ex rapsolja eller flytande fett baserat på rapsolja
- 2 dl Loprofindryck
- 1-2 dl Loprofin Loops
- 12 muffinsformar
Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.