• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Omelett med brie, salami, ruccola och näringsdryck

Omelett med brie och salami, toppad med ruccola passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein 2.0 Aprikos till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
30min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • 4 st ägg 
  • 1 dl Nutridrink Protein 2.0 Aprikos 
  • 2 msk hackad färsk/fryst persilja 
  • 1 msk smör eller flytande margarin 
  • 100 gram Brie
  • 35 gram salami (4-6 skivor) 
  • 1 dl Ruccola 
  • 6 st Cocktailtomater 
  • ½ rödlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ev. svarta oliver

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt:

  1. Vispa ihop ägg, Nutridrink Protein 2.0 Aprikos och hackad persilja i en bunke. Salta och peppra.
  2. Värm en stekpanna och lägg i smör utan att ta färg och häll i omelettsmeten. Stek omeletten på medelstark värme i ca 7 minuter. Skär under tiden brieosten i tunna skivor och strimla salamin. Lägg på ena hälften av omeletten brieskivorna och salamistrimlorna. Använd en stekspade och lägg över andra hälften av omeletten. Låt stå på värmen i ytterligare 3 minuter.
  3. Dela cocktailtomaterna i halvor och skiva rödlöken.
  4. Lägg upp omeletten på en tallrik. Toppa med ruccola, tomater och rödlök. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. Servera ev. oliver till.