- Middag
- Proteinreducerad kost
Örtig pastasås
Den här lite sötsyrliga såsen är god till alla former av pasta. Blir det sås över passar den utmärkt i en lasagne
Antal portioner: 1
Hela satsen sås ger 7 g protein och 280 mg fenylalanin. En fjärdedel av såsen plus en portion lågproteinpasta ger 2,3 g protein och 92 mg fenylalanin. Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja att steka i
- 1 morot (ca 70 g)
- 2 paprikor, gärna en röd och en gul (ca 200 g totalt)
- 400 g krossad tomat
- 1 dl havregrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- färsk eller torkad oregano
- salt och peppar
- Loprofin lågproteinpasta för önskat antal portioner
Gott till
en citronklyfta eller olivolja smaksatt med citron att ringla över
mer oregano
Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.