• Lunch
  • Middag
  • Ketogen kost

Paj med skinka och champinjon

Receptet är anpassat till olika ratio, (Ratio = fett i relation till kolhydrater + protein), för att kunna anpassas till så många som möjligt.  Fråga din dietist vad som passar dig.

Näringsinnehållet i den här rätten skiljer sig lite åt beroende på vilket recept-ratio du väljer. Fråga din dietist vad just du behöver. Och kom ihåg att alltid väga alla ingredienser noga.

Antal portioner:
Receptet räcker till en portion 

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

 

Ratio
Pajskal 4.1  3.1  2.1  1.1 
Mandelmjöl g 7 7 6
Smör g 6 6 6 12
KetoCal pulver g 8 7 7
Vetemjöl g 0 2 7 20
Olja g 6 4 4 0
Fyllning
Champinjon g 7 12 15 20
Creme fraiche 34 % g 10 10 10 22
Färskost 21,5% g 6 13 14 17
KetoCal pulver g  8 8
Olja g 8 5 4 4
Smält smör g 5 5 4 0
Parmesanost g 3 5 7 12
Uppvispat ägg g   20 20 20 15
Skinka i strimlor g 5 5 6 15
Hackad purjolök g 2 2 2 5
Näringsinnehåll 
kcal  454 454 445 445
Fett 45,5 43,9 40,5 31,8
Kolhydrater g 2,1 4 7,8 17,8
Protein g  9,3 9,8 12 15,7

 

Tidsåtgång och bra att veta:
Förberedelser: 20 min
Tillagning: 10-15 min
Kan frysas: Ja

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 180 °C och sedan börjar vi med pajskalet.
  2. Blanda mandelmjöl, mjöl, KetoCal och smör i en liten skål. Alla ingredienser måste vägas vartefter de ska läggas i skålen. Använd gärna en lite mindre degskål då det är små mängder.
  3. Väg och tillsätt olja,  eventuellt lite vatten och blanda samman ingredienserna till en deg.
  4. Tryck ut degen till diameter ca. 8 cm.
  5. Tryck sedan ut pajskalet i en form för en liten paj. Här kan du gärna använda en pajform i teflon. Nagga pajbotten med en gaffel. Var noggrann och använd hela pajdegen till formen. Använd en slickepott om du behöver för att få upp allt ur skålen. Ställ skålen kallt medan du fortsätter med fyllningen.
  6. Skär eller hacka purjolöken. Smält smöret, gärna i en liten stekpanna. Skiva och hacka champinjonerna och strimla skinkan. Stek champinjonerna och löken i smöret och ställ åt sidan.
  7. Vispa sedan ägget. Var noga med att vispa sönder ägget ordentligt så att det nästan blir tunnflytande så att vitan och gulan blandas ordentligt.
  8. Väg upp och blanda alla ingredienser; färskost, Crème fraiche, KetoCal, ägg, olja, det smälta smöret från pannan, purjolök, parmesan, champinjon och skinka. Skrapa ur pannan ordentligt med en slickepott.
  9. Häll sedan blandningen i pajskalet.
  10. Grädda i varm ugn 180 °C i ca 10-15 min tills pajen fått fin färg.

 

Se vår video hur du tillagar receptet: