• Middag
  • Proteinreducerad kost

Palsternacka- och squashmasala

Antal portioner: 4. Hela satsen ger ca 20 g protein (5 g/port)

Ingredienser:

  • 2 msk naturell youghurt (fet)
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1/2 gul lök (finhackad)
  • 250 g palsternacka (skalad och i bitar)
  • 250 g butternutsquash/pumpa (skalad och tärnad)
  • Tikka Masala curryblandning (finns både som grytbas och kryddblandning) (prova dig fram i vilken mängd som behövs beroende på vilken sort du hittar i din butik)
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g färsk babyspenat
  • 1 kruka färsk koriander

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en järngryta och bryn löken mjuk.
  2. Tillsätt palsternacka och butternutsquash och fortsätt bryn 5 min
  3. Tillsätt kryddblandningen och de krossade tomaterna och fortsätt sjud I ca 15 min tills allt är lagom mjukt
  4. Tillsätt babyspenaten och rör om, sjud ett par minuter
  5. Toppa grytan med att ringla lite naturell youghurt över och strö över färsk koriander.