• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Raggmunk med äppelklyftor, knaprig bacon och näringsdryck

Raggmunk med stekta limedoftande äppelklyftor och knaprig bacon passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • 1 dl vetemjöl 
  • 1 tsk salt 
  • 2 dl Nutridrink Protein Vanilj 
  • 1 st ägg 
  • 500 gram (4-6 st.) fast potatis
  • 3 msk smör eller flytande margarin 
  • 1 paket (ca 140 gram) bacon eller rimmat sidfläsk 
  • 2 st äpplen 
  • 1 msk råsocker 
  • 1 st lime (limeskal) 
  • 2 msk frysta/färska lingon/röda vinbär/tranbär

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt:

  1. Vispa ihop vetemjöl, salt och Nutridrink Protein Vanilj till en slät smet. Tillsätt ägget.
  2. Skala potatisen och riv den grovt och blanda i smeten. Ställ åt sidan.
  3. Stek bacon i en stekpanna och lägg upp på ett fat.
  4. Stek raggmunkarna i matfett i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär under tiden äpplena i klyftor och riv skalet från en lime fint. Stek äppelklyftorna i smör i en gryta eller i liten stekpanna och strö på råsocker och limeskalet.
  5. Servera raggmunkarna ihop med bacon, stekt äppelklyftor och bacon. Strö på valfria syrliga bär.