• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Risotto med färsk svamp, lufttorkad skinka och näringsdryck

Risotton passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • ½ gul lök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 100 gram färsk svamp 
  • 1 msk smör eller flytande margarin 
  • 2 dl arborioris 
  • 1 ½ dl vitt vin 
  • 5 dl varm hönsbuljong (4 dl vatten + 2 msk kycklingfond alt. 1 hönsbuljongtärning) 
  • 2 dl Nutridrink Protein Vanilj
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 4 skivor lufttorkad skinka 
  • salt
  • svartpeppar
  • några kvistar timjan till garnering
  • ev. några msk tryffelolja

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Tillvägagångssätt

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i matfett utan att ta färg. Blanda i riset och låt steka med någon minut.
  3. Häll på vinet och småputtra i 2 minuter.
  4. Värm buljongen i en annan gryta. Späd risotton med buljongen under ca 15-17 minuter och rör om då och då.
  5. Tillsätt Nutridrink Protein Vanilj under omrörning de sista 5 minuterna och låt småputtra på låg värme och rör hela tiden. Blanda i riven parmesanost. Salta och peppra.
  6. Servera risotton tillsammans med lufttorkad skinka, färsk timjan och ev. några droppar tryffelolja.