- Lunch
- Middag
- Proteinreducerad kost
Saffransvåfflor med vaniljfluff
Våfflor är goda året om, här med saffran för en härlig twist. Ät dem som efterrätt, extra lyxigt mellis eller till fikat. Här har vi gjort en enkel björnbärssylt till, men vilken sylt som helst passar.
Antal portioner: 3-4 våfflor
Receptet ger 1,3 g protein och 26 mg Fa. Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.
Ingredienser:
- 2 tsk strösocker + 1 kuvert saffran (0,5 g)
- 2 dl lågprotein-mjölmix (ca 110 g)
- 0,5 krm salt
- 2 tsk Loprofin Altrovo (alt 1 tsk bakpulver)
- 2 dl Loprofin PKU-dryck
- 0,5 dl rapsolja (med neutral smak, dvs inte kallpressad)
- Fett till järnet
Vaniljfluff:
- 1 dl vispbar ”havregrädde” t ex Planti
- 1 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
Björnbärssylt:
- 250 g björnbär (finns i frysdisken)
- 0,75 dl syltsocker
Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.