• Frukost
  • Mellanmål
  • Cancer
  • Dryck

Smoothie på jordgubbar och citrus

Förberedelsetid:
10min

Antal portioner:
1

Näringsinnehåll (1 portion smoothie):
1656 KJ / 394 kcal, 56 g kolhydrat, 12 g fett, 15 g protein, 0,7 g fibrer

Ingredienser:

  • 1 st. (125 ml) Nutridrink Compact Neutral
  • ½ dl yoghurt naturell
  • 1 dl (40 gram) frysta jordgubbar
    (blåbär, björnbär eller hallon går också bra)
  • 1 stor apelsin (1 dl saft behövs)
  • ½ citron (saften) eller 1 lime (saften)
  • Ev. Färska jordgubbar till dekoration

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Blanda i Nutridrink Compact Neutral, yoghurt och frysta jordgubbar i en liten bunke eller bägare.
  2. Dela citrusfrukterna på hälften och pressa ur saften. Häll vätskan i bunken/bägaren och mixa smoothien slät med hjälp av en stavmixer eller i en mixer. Häll upp i ett högt glas och dekorera med färska jordgubbar.
  3. Om smoothien inte serveras direkt utan förvaras i kylen kan det vid servering behövas spädas med lite vatten då den tjocknar när det står ett längre tag.
  4. TIPS! Finrivet skal från apelsin, lime eller citron ger extra citrussmak.