• Lunch
  • Barnsondmat
  • Middag

Torsk med ris och avokado

Antal portioner:
Receptet räcker till 1 portion.

Ingredienser:

  • 110 ml (1 dl + 2 tsk) Nutrini sondnäring
  • 30 g (3 msk) långkornigt parboiled ris koka gärna riset i 30 min. kyls innan mixning.
  • 30 g (3 msk tärnad avokado) tärnad mogen avokado
  • 20 g (2,5 msk hackad) tärnad kokt torsk eller hokifilé

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
0 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Lägg torsk, ris och avokado i en mixer.
  2. Tillsätt hälften av sondnäringen. Mixa allt till en helt slät blandning.
  3. Tillsätt resterande mängd sondnäring och mixa samman allt.
  4. Värm en kort stund i mikro till ljummen temperatur. Rör om och servera. Denna rätt har efter mixning en tjock yoghurtkonsistens. Konsistensen bör inte vara så tjock så att den som matar får ont i handlederna. Är konsistensen för tjock för ditt barn, kan du späda med lite mer sondnäring. Observera att energi- och näringsinnehållet ändras om mer sondnäring tillsätts. Rådgör alltid med legitimerad dietist.

 

Tips: Färdiga avokadobitar finns att köpa frysta. Tinas i kyl eller mikro före användning. Ingredienserna är glutenfria och laktosfria. Sondnäringen är glutenfri och laktosreducerad.

 

Näringsinnehåll per 100 ml (1 dl):

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Multi Fibre
Energi 110 kcal Protein 4,4 g Fett 5,5 g Kolhydrat 10 g Fibrer 1,2 g Vatten 76 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini
Energi 110 kcal Protein 4,4 g Fett 5,5 g Kolhydrat 10 g Fibrer 0,8 g Vatten 76 g

Näringsinnehåll per 1 dl med Nutrini Energy
Energi 140 kcal Protein 5,2 g Fett 6,7 g Kolhydrat 14,1 g Fibrer 0,8 g Vatten 71 g

 

Se hur du tillagar torsk med ris och avokado