• Lunch
  • Cancer
  • Middag
  • Skörhet & sarkopeni

Ugnsbakad dill- och tomatlax med matvete och näringsdryck

Den ungsbakade dill-och tomatlaxen passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein 2.0 Aprikos till receptet. Smaklig måltid!

Förberedelsetid:
45min

Antal portioner:
2

Ingredienser:

  • 2 dl Nutridrink Protein 2.0 Aprikos 
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad hummerfond 
  • 2 msk tomatpuré 
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 2 tsk koncentrerad citronsaft på flaska eller från färsk citron 
  • ½ dl färsk/fryst hackad dill 
  • 2 st portionsbitar lax 
  • 8 st cocktailtomater 
  • ¾ dl riven ost 
  • 2 portioner matvete/mathavre/ matkorn/ris 
  • 1 dl små gröna ärter 
  • salt
  • vitpeppar
  • färsk dill
  • citronklyftor

 

Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.

Betygsätt detta recept
3 recensioner
Dela recept

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 150o.
  2. Blanda Nutridrink Protein 2.0 Aprikos, hummerfond, tomatpuré, sambal oelek, citronsaft och dill i en bunke.Salta och peppra.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och häll över blandningen. Dela tomaterna och lägg över fisken. Strö på riven ost över hela formen. Grädda laxen i ugnen ca 20-25 minuter. Tillaga under tiden matvete enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera laxen med matvete och sallad. Dekorera med gröna ärter, färsk dill och citronklyftor.