- Lunch
- Cancer
- Middag
- Skörhet & sarkopeni
Ugnsbakad dill- och tomatlax med matvete och näringsdryck
Den ungsbakade dill-och tomatlaxen passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Nutridrink Protein 2.0 Aprikos till receptet. Smaklig måltid!
Förberedelsetid:
45min
Antal portioner:
2
Ingredienser:
- 2 dl Nutridrink Protein 2.0 Aprikos
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk koncentrerad hummerfond
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk koncentrerad citronsaft på flaska eller från färsk citron
- ½ dl färsk/fryst hackad dill
- 2 st portionsbitar lax
- 8 st cocktailtomater
- ¾ dl riven ost
- 2 portioner matvete/mathavre/ matkorn/ris
- 1 dl små gröna ärter
- salt
- vitpeppar
- färsk dill
- citronklyftor
Nutricias produkter är livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under inrådan av läkare eller dietist. Rådfråga alltid din dietist eller annan förskrivande hälso- och sjukvårdspersonal om du använder Nutricias produkter som en del av ett recept, eftersom uppvärmning eller frysning kan förändra produktens näringsinnehåll.
Betygsätt detta recept
3 recensioner